Nasza pierowotna lina makaronów zaskakuje do dziś, już przez niemal 27 lat.
Cechuje ją wysoka jakość oraz tradycyjna metoda wytwarzania, którą pamietają nasze pra-pra-babcie.
Ponadto smak zachwyca nawet wymagające podniebienia. Profesjonaliści docenią, że makaron pod względem aspektów sensorycznych jest nieskazitelny, tj. nie skleja się podczas gotowania i jest inspiracją do tworzenia nowych dań.
Makaron domowy Gosia idealnie komponuje się z tradycyjnymi polskimi
potrawami ze względu na wyjątkowy domowy smak i zapach oraz oryginalny kształt, który
zawdzięcza surowcom, takim jak, świeże jaja pozyskiwane od kur hodowanych na wolnym
wybiegu i mąki pszennej, pochodzącej ze zbóż miękkich krajowych.
Na specyfikę
produktu ma wpływ także metoda wytwarzania, która polega na prawidłowym połączeniu
składników w odpowiedniej proporcji w czasie mieszania a przez to uzyskania
odpowiedniej sprężystości i twardości ciasta a następnie wałkowaniu na cienki placek,
który poddawany jest krojeniu w celu uzyskania pożądanego
kształtu i szerokości (wymiarów).
Następnie makaron poddawany jest suszeniu, bardzo
ważnemu procesowi, który ma wpływ na trwałość kształtu makaronu, ale też na jego jakość
i długość terminu przydatności do spożycia.
Mimo, że proces produkcji makaronu został zmechanizowany, stolnicę zastąpiła
mieszarka, wałek ręczny zajęły walce a nóż, urządzenia tnące, a do suszenia zastosowano
specjalne komory, to uzyskany produkt niczym nie odbiega wizualnie i smakowo od tego
wyrabianego na stolnicy przez gospodynie w domu.
Makaron można podawać na wiele sposobów wykorzystując jego różne kształty.
Nie tylko sprawdza się jako dodatek do zup na wywarach warzywnych i mięsnych,
ale również z dodatkiem sosów, mięs, warzyw i jako pyszne leguminy.
Przykładem Świętokrzyskiego Smaku są „ łazanki z kapustą i boczkiem” polecana
przez Pierogową Izbę w Kielcach, których dokładna receptura zamieszczona
jest w zeszycie „Dania z kaszy i kapusty”
autorstwa pani Pauliny Strojnej-Gil.
Jakość produktu została potwierdzona przez prestiżowe jednostki certyfikujące takie jak:
TUV NORD-CERT, ISO 9001:2000, Jakość Tradycja, Doceń Polskie z odznaczeniem TOP PRODUKT i ProEuropa
Makaron Domowy GOSIA nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Spożycie może nastąpić dopiero po uprzednim przygotowaniu wg sposobu przyrządzenia
umieszczonego na opakowaniu; wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować przez okres
od 1-10 minut w zależności od formy. Produkt nie może być spożywany przez osoby
będące na diecie bezglutenowej i uczulone na jaja kurze.
Produkt został wytworzony
z surowców nie modyfikowanych genetycznie.
Nowość! Teraz możesz cieszyć się smakiem naszego makaronu w każdym zakątku Polski ♥️.
Możesz bezpiecznie zamawiać nasze produkty z dostwą pod Twoje drzwi.
Wszystkie zamówienia powyżej 155 zł otrzymują darmową dostawę!