Makaron Domowy

Poznaj linię Makaronów Dmowych

oryginalny

Makaron Domowy Gosia

Nasza pierowotna lina makaronów zaskakuje do dziś, już przez niemal 27 lat.
Cechuje ją wysoka jakość oraz tradycyjna metoda wytwarzania, którą pamietają nasze pra-pra-babcie.
Ponadto smak zachwyca nawet wymagające podniebienia. Profesjonaliści docenią, że makaron pod względem aspektów sensorycznych jest nieskazitelny, tj. nie skleja się podczas gotowania i jest inspiracją do tworzenia nowych dań.

 Makaron domowy Gosia idealnie komponuje się z tradycyjnymi polskimi potrawami ze względu na wyjątkowy domowy smak i zapach oraz oryginalny kształt, który zawdzięcza surowcom, takim jak, świeże jaja pozyskiwane od kur hodowanych na wolnym wybiegu i mąki pszennej, pochodzącej ze zbóż miękkich krajowych. 

Na specyfikę produktu ma wpływ także metoda wytwarzania, która polega na prawidłowym połączeniu
składników w odpowiedniej proporcji w czasie mieszania a przez to uzyskania odpowiedniej sprężystości i twardości ciasta a następnie wałkowaniu na cienki placek, który poddawany jest krojeniu w celu uzyskania pożądanego kształtu i szerokości (wymiarów). 

Następnie makaron poddawany jest suszeniu, bardzo ważnemu procesowi, który ma wpływ na trwałość kształtu makaronu, ale też na jego jakość i długość terminu przydatności do spożycia. Mimo, że proces produkcji makaronu został zmechanizowany, stolnicę zastąpiła mieszarka, wałek ręczny zajęły walce a nóż, urządzenia tnące, a do suszenia zastosowano specjalne komory, to uzyskany produkt niczym nie odbiega wizualnie i smakowo od tego wyrabianego na stolnicy przez gospodynie w domu. 

Makaron można podawać na wiele sposobów wykorzystując jego różne kształty. Nie tylko sprawdza się jako dodatek do zup na wywarach warzywnych i mięsnych, ale również z dodatkiem sosów, mięs, warzyw i jako pyszne leguminy. 

Przykładem Świętokrzyskiego Smaku są „ łazanki z kapustą i boczkiem” polecana przez Pierogową Izbę w Kielcach, których dokładna receptura zamieszczona jest w zeszycie „Dania z kaszy i kapusty” 
autorstwa pani Pauliny Strojnej-Gil.                     

Jakość produktu została potwierdzona przez prestiżowe jednostki certyfikujące takie jak: 
TUV NORD-CERT, ISO 9001:2000, Jakość Tradycja, Doceń Polskie z odznaczeniem TOP PRODUKT i ProEuropa

Makaron Domowy GOSIA nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Spożycie może nastąpić dopiero po uprzednim przygotowaniu wg sposobu przyrządzenia umieszczonego na opakowaniu; wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować przez okres od 1-10 minut w zależności od formy. Produkt nie może być spożywany przez osoby będące na diecie bezglutenowej i uczulone na jaja kurze. 

Produkt został wytworzony z surowców nie modyfikowanych genetycznie.

certyfikat

Wyróżnienie Doceń Polskie
TOP PRODUKT

Program „Doceń polskie” koncentruje się na propagowaniu tego, co rodzime.
To prestiżowe odznaczenie godznie reprezentujemy razem z najwyższą jakością naszych produktów.

Makaron Nitka

Makaron Nitka Gruba

Makaron Wstążka

Skład:

kasza pszenna makaronowa, mąka pszenna, woda, jaja kurze 10% (2 jaja kurze na 1 kg)

Sposób przygotowania:

W zależności od grubości makaronu.
Wrzucić do wrzącej osolonej wody (ok.1-2 łyżeczki soli) i gotować od 1 do 10 minut.

Sposób pakowania:

Opakowanie jednostkowe: 
Woreczek foliowy mieszczący 250g produktu

Opakowanie zbiorcze:
Karton mieszczący 20 szt produktu, razem 5 kg.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1659 kj 394 kcal
Tłuszcz 2,6 g
w kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 83 g
w tym cukry 0,2 g
Białko 12 g
Sól 0,05 g
nowość

Nasz Sklep Internetowy

Nowość! Teraz możesz cieszyć się smakiem naszego makaronu w każdym zakątku Polski ♥️.
Możesz bezpiecznie zamawiać nasze produkty z dostwą pod Twoje drzwi. 
Wszystkie zamówienia powyżej 155 zł otrzymują darmową dostawę!

Odkryj w sklepie